Sobota, Srpen 28, 2010

133 Už jsem zase tady

(konec srpna 2010)

To, co se zcela zjevně nedařilo Penatusu, tj. dokonale koordinovat subdodávky, opravy a nedodělky, to docela z přehledem zatím zvládáme my sami se svými dodavateli koupelen, kuchyní, zabezpečení, zemních prací apod. Práce, které organizujeme sami, probíhají bez velkých koordinačních problémů, ovšem na úkor mého času. Nejen, že se snažím ‘věci’ tlačit dopředu rychle, jak jen to jde, ale asi tak v době, kdy byly dokončeny sádrokartóny, koupelny a dlažby, jsem začal k dílu (a samozřejmě i Marcela, synkové a příbuzní) přispívat i vlastní prací. Tohle období bylo mimořádně hektické a na psaní dalších článků mi nezbýval čas, chuť ani síla.

Ale už jsem zase tady! Předevčírem jsem od Penatusu převzal dům, ovšem tím vše zdaleka nekončí. Ještě jsou před námi opravy plotu a vrat, zpevněné plochy, zahradní schody, dokončení podlah, vybavení domu, zahrada … mohl bych psát dlouho. Přesto bych chtěl v psaní pokračovat, než se mi podaří všechno zapomenout. Dnes jsem si začal sepisovat seznam článků, které je potřeba dopsat a zjistil jsem, že mi jich chybí asi osmdesát. Nemohu blog déle zanedbávat, děje stále mnoho zajímavých, často i závažných věcí a budu-li dále jejich popis odkládat, začne hrozit nebezpečí, že to prostě nezvládnu.

Už se těším na zimu. Na zahradě (a snad ani v domě) nebude co dělat, přijdu domů, Marcela zatopí v kamnech, sednu k počítači a budu psát jeden článek za druhým. Do jara skutečnost určitě dohoním.